בחר קטגוריה בחר תת קטגוריה איזור ישוב מחיר מקסימלי Zip
בחר קטגוריהselect
בחר תת קטגוריהselect
בחר איזורselect
בחר עירselect
בחר מחיר מקסימליselect
מה אתם מחפשים?
הכלselect
איזור
הכלselect
מחיר מקסימלי
הכלselect
:
...Loading...

חינה

חינה אירוע בפני עצמו

בעדות רבות אירוע החינה הוא לא פחות חשוב ולפעמים בעל משמעות גדולה יותר מאירוע החתונה, החינה אשר במקורה הינה אירוע מלא צבעים העובר כטקס הנהוג בקרב עמים שונים במזרח התיכון, בצפון אפריקה, בקרן אפריקה ובהודו לפני החתונה, כטקס מעבר מחיים כיחידים לחיי זוגיות. הטקס אומץ גם על ידי חלק מיהודי עדות המזרח. בטקס מורחים חומר אדום-כתום, המופק מעלי צמח החינה בצורה עגולה על כפות ידי החתן והכלה כרמז לצורתו של מטבע, כברכת שפע, וכסימן למזל טוב.

להפקת חינה דורשים כמה מרכיבים חשובים מאוד, ראשית יש לקבוע את זמן אירוע החינה כלומר כלות רבות מעדיפות שטקס החינה יהיה אירוע בפני עצמו ללא תוספות כמו יום המקווה, ושינם נשים המעדיפות לשלב את טקס החינה עם יום המקווה דבר המתנגש לא אחת בהלכות היהודיות. שכן מרגע טבילת הכלה במקווה אסור לה לבוא במגע עם החתן וכיוצא בזה תמונות החינה יהיו כמובן במרחק נגיעה.

במידה והחלטתם לערוך את טקס החינה באותו יום של המקווה קחו בחשבון שזה יהיה יום לחוץ למדי היכול גם לגרום עומס על האורחים שלכם (מקווה בשעון חורף מתחיל משעה 18:00 בדרך כלל).

מקום אירוע החינה
בבחירת המקום יש לקחת בחשבון כמובן את כמות המוזמנים ומה אנו רוצים שיהיה בטקס, בדרך כלל אירוע החינה הוא מצומצם יותר ולכן נמליץ לקחת אולם לאירועים קטנים, שנית האם אתן רוצות לקיים את טקס החינה במלוא הדרו עם האוהל המסורתי והתלבושות ולכן יש לבדוק האם האולם ערוך לכל התפאורה הזו.

אם באוהל לחינות עסקינן כיום בניגוד לעבר קיימות המון חברות להפקת חינה על כל מרכיביה, בעבר הסתפקנו בתלבושות מסורתיות שלווינו מהשכנים והדודות והתפאורה הייתה מורכבת משטיחים (עד כמה שזה נשמע מוזר) הרי שחברות ההפקה של היום ממש מצגות תפריט לחתן והכלה לעתיד שכן הן מציעות תלבושות לחינה, אוהלי חינה, אפיריונים, עמדות ספינג' ומופלטות, מגשים מתוקים, חיפויי קירות, עיצוב אולמות, פינות ישיבה ונרגילה ועוד.  

תלבושות החינה- בעבר היה נהוג להלביש את הכלה בשמלת חינה מיוחדת הנקראת "קשווה אלכבירה" כיום נהוג להחליף לפחות שלושה סטים של תלבושות במהלך טקס החינה בצבעים עזים הכוללים גם אקססוריז (מומלץ לעשות מדידות ותיקונים בהתאם מכיוון שאלו ם התלבושות איתם תהיו כל הערב), כמובן שלא רק החתן והכלה מתלבשים אלא כל האורחים מוזמנים יחד איתם להשתתף בחגיגה הצבעונית וללבוש כאפתנים וג'לביות.

החינה עצמה היא חומר אשר נמרח בצורת עיגול על כפות ידם של הזוג כסמל לחיים טובים.

5 טיפים להפקת חינה -
1. הפקת חינה- אל תנסו לבד, זו טעות שתצטערו עליה. חברות ההפקה לחינות מיומנות ומקצועיות בכל הפרטים הקטנים (ויש הרבה כאלה..), ובהחלט כדאי להיעזר בחברה מקצועית עם יחס אישי.
2. תלבושות לחינה - קימות בשוק האירועים מעצבות שמלות חינה, שתופרות לפי הזמנה, או מתאימות לכם סטים לקבלת פנים, טקס חינה, ריקודים וכו', לפי האופי, הכיס והמיגזר..
3. עוגיות לחינה - בשום אופן לא כדאי ל"הפיל את התיק" על קרובות המשפחה. מדובר בעבודה קשה וגם יקרה, וכדאי להשאיר לדודות את ההנאה השלמה.
4. תפאורה לחינה מרוקאית - לא חובה להיצמד לאוהל חינה מרוקאי מסורתי. תוכלו לבחור בין כסאות מלכותיים לפינות ישיבה, טלמון פתוח או אוהל חינה עם תאורה יחודית.
5. זמן - חשוב מאוד לא לדחות תכנון חינה לרגעים האחרונים. פנו זמן תוך כדי המירוץ לחתונה, לפחות שלושה חודשים מראש. מדובר בהפקת אירוע לכל דבר ועניין.






  • אולמות אירועים המקום
  • פורטל חתונה מיי וודינג
  • צלמים מגה שוט
  • תקליטנים סאונד מיקס